De meest toegankelijke picknicktafel

Contact

Product & opties

Onthulling van de picknickset

Productieproces

Voorbeeld van inhoud achter een QR

Locaties

 

Voor iedereen

Bovenstaand ontwerp werd gekozen als beste ontwerp voor de meest toegankelijke picknicktafel. Een exclusieve vormgeving, zodat iedereen gemakkelijk kan aanschuiven voor een aangename picknick of een fijn gesprek: inclusiviteit in de openbare ruimte. Het ontwerp is inmiddels gerealiseerd in een bijzonder mooi en robuust product. Iedereen kan meedoen en heeft een volwaardige plek aan deze tafel. Ook als je in een rolstoel of scootmobiel rijdt. Gemakkelijk zitten met of zonder leuning. 

 

De tafel in ontworpen met functionele ronde vormen, waarin je een hart kunt ontdekken. Dat is niet voor niets. De bedoeling is dat iedereen een volwaardige plek kan innemen aan deze tafel. In het bijzonder geldt dit voor mensen die zich in een rolstoel of scootmobiel voortbewegen. Speciaal voor hen is éém zijde van de tafel vrijgehouden, zodat ze gemakkelijk kunnen aanschuiven. De volwaardige plek geldt ook voor kleinere mensen / kinderen, die op het midden van de bank dichter bij de tafel kunnen zitten. 

 

 

Materiaal

De materiaalkeuze is weloverwogen: de horizontale delen (tafelblad en zitgedeelte) zijn gemaakt van gerecycled plastic. Zo komt zelfs afval (van plastics, folie en kleding) weer tot een goede bestemming. En de onderstellen zijn van metaal gemaakt: verzinkt en gecoat.

 

Lokaal geproduceerd

Fabrikant Krepla uit Ommen heeft het ontwerp omgezet naar een leverbaar product. Ontwerper Luco Nijkamp is hiermee erg blij: “Fantastisch om te zien dat een ruwe schets uiteindelijk tastbaar is geworden met deze robuuste combinatie van tafel en banken. Een uitnodiging voor iedereen om hier te genieten.” 

Krepla is gespecialiseerd in realisatie van hoogwaardige producten van metaal, houd, glas en kunsstof.

 

Verbinding naar de omgeving

Op de tafel komt een uitnodigend plaatje met een qr-code. Deze leidt de gebruiker van de tafel naar een website, waarin allerlei nuttige en leuke informatie over de omgeving te vinden is. Dus elke tafel heeft een eigen verhaal. De eigenaar kan hiervoor informatie passende informatie aanleveren. Hieronder een voorbeeld voor tafels in het Vechtdal.

 

De ideale plek

Er zijn talloze locaties waar deze picknicktafel een waardevolle toevoeging is in het landschap, op een terras, op een plein of in een tuin.

De set is geschikt voor harde ondergrond (te bevestigen via bouten) en ook voor meer natuurlijke zandbodem. Met passende opties zorgen we voor een gefixeerde ondergrond, zodat er geen gaten ontstaan bij de banken waar het water in blijft staan. Ook dat is toegankelijkheid.

 

 

Duurzaam gerecycled

Specialisten hebben gerecycled kunststof geschikt gemaakt voor toepassing in duurzame projecten. Het product bestaat voor 95 % uit gerecycled textiel en folie en leidt tot een CO2 besparing van 3,7 kg per kilogram eindproduct.

De producten zijn 40 % sterker dan conventioneel gerecyclede kunststoffen en zijn KIWA gecertificeerd. Ze hebben een gegarandeerde levensduur van 50 jaar en zijn onderhouds- en rotvrij.

 

Nog een keer over toegankelijkheid

Bij het ontwerp is er speciaal rekening mee gehouden dat mensen in een rolstoel of op een scootmobiel op een volwaardige manier aan deze tafel kunnen zitten. Daarom is er ook aan één van de zijden geen bank geplaatst. Dat geeft ruimte. Bovendien is dit juist aan die kant van de tafel waar de tafel een holle bocht heeft. Dit geeft juist een gevoel van "dichtbij".  Zo is inclusiviteit bedoeld.